לא מזמן קניתי ב-ebay חותך ירקות ג'וליאן. הוא נראה כמו קולף ירקות, אבל יש לו להב משונן המיועד לפריסת ירקות קשים לרצועות דקיקות. אפשר להשתמש בפסים לקישוט סלטים, או לבסיס הסלט עצמו.
הרעיון לסלט הזה התחיל כשנתקעתי עם ערימה של קולרבי שקניתי במבצע. החלטתי להכין כמה מאכלים שהראשון שבהם הוא סלט. ואם כבר סלט, למה לא לחנוך את חותך הירקות החדש שקניתי?
החלטתי להתחכם ולהשתמש בירקות ופירות שבשרם לבן, כך שכל הפסים יהיו באותו צבע. ככה הסועדים יופתעו מעושר הטעמים מסלט שייראה בהתחלה כעשוי ממרכיב עיקרי אחד. הוספתי שתי גויאבות בשלות מהעץ בחצר ותפוחים שנשארו מיותמים במקרר.
המתכון מתאים להכנה בעונת הגויאבות וכמובן מתאים למי שאוהב גויאבות. אם אין או לא אוהבים - אפשר להחליף באגסים (רצוי מהזן האדום) שגם להם טעם וריח ייחודיים.
התוצאה טעימה מאוד, חמצמצה-מתקתקה, וגם מאוד מיוחדת בעושר הטעמים המעודנים שלה ובארומה האקזוטית.
מה צריך (ל-4 מנות)
לבסיס הסלט:
■ 1 קולרבי גדול או 2 בינוניים
■ 4 תפוחים בינוניים, רצוי מסוג קשה ובעל טעם חמצמץ
■ 2 גויאבות גדולות
■ 4 תפוחים בינוניים, רצוי מסוג קשה ובעל טעם חמצמץ
■ 2 גויאבות גדולות
לרוטב:
■ כפית שמן שומשום (לא חייבים, אבל מעשיר את טעמי הסלט)
■ כף שמן זית
■ מיץ מלימון אחד
■ כף סירופ אגבה
■ מלח
■ כף שמן זית
■ מיץ מלימון אחד
■ כף סירופ אגבה
■ מלח
להגשה:
■ נענע
■ כף זרעי צ'יה (לא חייבים, אבל מעשיר את הסלט בנגיעות ג'לטיניות ובאומגה 3)
■ כף זרעי צ'יה (לא חייבים, אבל מעשיר את הסלט בנגיעות ג'לטיניות ובאומגה 3)
אביזרים:
■ קולף ירקות רגיל
■ קולף ירקות ג'וליאן (חובה, קשה עד בלתי אפשרי להגיע לתוצאה עם סכין רגילה)
■ סכין חיתוך ירקות
■ קולף ירקות ג'וליאן (חובה, קשה עד בלתי אפשרי להגיע לתוצאה עם סכין רגילה)
■ סכין חיתוך ירקות
מה עושים
■ קולפים את הקולרבי, חוצים לשני חצאים (יותר נוח להשתמש בחותך הג'וליאן מפנים הירק החוצה בגלל הסיבים הקרובים לקליפה), ופורסים לפסים.
■ קולפים את הגויאבות ופורסים לפסים מכל הצדדים. עוצרים ברגע שתוך הפרי (עם הזרעים) נחשף בקילוף (תוך הפרי לא מוכנס לסלט).
■ מוסיפים לפסי הירקות חצי ממיץ הלימון ומערבבים (חשוב להוסיף את הלימון לפני הוספת פסי התפוחים, אחרת הם ישחירו).
■ קולפים את התפוחים ופורסים לפסים מכל הצדדים. עוצרים ברגע שתוך הפרי (עם הזרעים) נחשף בקילוף (תוך הפרי לא מוכנס לסלט). מערבבים אחרי כל תפוח שמוסף.
■ קולפים את הגויאבות ופורסים לפסים מכל הצדדים. עוצרים ברגע שתוך הפרי (עם הזרעים) נחשף בקילוף (תוך הפרי לא מוכנס לסלט).
■ מוסיפים לפסי הירקות חצי ממיץ הלימון ומערבבים (חשוב להוסיף את הלימון לפני הוספת פסי התפוחים, אחרת הם ישחירו).
■ קולפים את התפוחים ופורסים לפסים מכל הצדדים. עוצרים ברגע שתוך הפרי (עם הזרעים) נחשף בקילוף (תוך הפרי לא מוכנס לסלט). מערבבים אחרי כל תפוח שמוסף.
■ מוסיפים מספר עלי נענע קצוצים באופן גס ביד.
■ מוסיפים את הצ'יה, שמן הזית, שמן השומשום ומערבבים.
■ טועמים ומוסיפים מלח (אם הטעמים לא מודגשים מספיק), עוד מיץ לימון (לקבלת חמצמצות מעודנת), וסירופ אגבה (לקבלת מתיקות מעודנת) לפי הצורך והטעם.
■ מוסיפים את הצ'יה, שמן הזית, שמן השומשום ומערבבים.
■ טועמים ומוסיפים מלח (אם הטעמים לא מודגשים מספיק), עוד מיץ לימון (לקבלת חמצמצות מעודנת), וסירופ אגבה (לקבלת מתיקות מעודנת) לפי הצורך והטעם.
איך מגישים
■ הסלט הזה מתאים מאוד כמנה ראשונה צוננת אחרי שהייה קצרה במקרר המאפשרת לכל הטעמים להיספג.
ערכים תזונתיים
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
![]() | ||||||||
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים. |
0 תגובות :