עוגת קראסט פירורים, שוקולד מריר, ופטל שחור


העוגה הזו מאוד קלה להכנה, הצירוף של ביסקוויט + שוקולד + החמיצות של פירות יער מעניק לה טעם מופלא, ושיטת ההכנה מאפשרת אינסוף וריאציות.

מה צריך (ל-12 מנות)

לקראסט פירורים:

■ 250 גרם פתי-בר אוסם בטעם שוקולד
■ 8 כפות גדושות (100 גרם) שמן קוקוס
■ תרסיס שמן זית

לקרם שוקולד מריר:

■ 4 מעדני שוקולד אלפרו
■ 4 כפות שטוחות אגר-אגר

לגימור:

■ חבילת פטל שחור קפוא (300 גרם)

אביזרים:


■ סיר
■ תבנית אלומיניום בינונית
■ מעבד מזון
■ כף ערבוב מעץ
■ גלגל חיתוך פיצה (מומלץ)

מה עושים

■ שוברים את הביסקוויטים לחצאים ומכניסים למעבד מזון. טוחנים כדקה עד קבלת פירורים.
■ מכניסים את שמן הקוקוס לסיר על אש גבוהה ומערבבים עד להמסה.
■ מכבים את האש, מוסיפים את הפירורים ומערבבים היטב.
■ מרססים תבנית אלומיניום בשמן זית.
■ מוסיפים את הפירורים ומשטחים תוך הידוק לשכבה אחידה.
■ מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-10 דקות.


■ בינתיים מרוקנים את גביעי מעדן השוקולד לסיר על אש גבוהה.
■ מערבבים מספר שניות עד שמתחילות להופיע בועות בקצוות.
■ מוסיפים את האגר אגר ומערבבים עד להמסה. מכבים את האש.



■ מוציאים את תבנית האלומיניום מהתנור.
■ שופכים מלמעלה את תערובת השוקולד.
■ ממתינים מספר דקות להתקררות התערובת.






■ מפזרים את הפירות הקפואים על כל התבנית ומהדקים קלות.




■ מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

איך מגישים

■ כדאי לחתוך את העוגה בגלגל חיתוך פיצה כדי לשמור על הקראסט.
■ להגיש קר.





ערכים תזונתיים


סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208217
חלבונים (גרם)33
פחמימות (גרם)2324
שומנים (גרם)34
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

0 תגובות :

Blogger Template by Clairvo