הבורגרים האלו מכילים מגוון ירקות וגם עדשים (ממשפחת הקטניות) ואורז (ממשפחת הדגנים) שביחד מייצרים חלבון מלא.
ומה ידביק את הבורגר הטבעוני? זו השאלה הראשונה שעולה כשרוצים להכין בורגר או כל סוג אחר של קציצות טבעוניות. בהעדר ביצים, מתברר שיש לא מעט חומרי הדבקה יעילים מאוד. במתכון הזה השתמשתי במספר מרכיבים שיש להם פוטנציאל הדבקה, אבל גולת הכותרת היא פשתן טחון.
התוצאה מאוד מוצלחת ומאפשרת שימוש במגוון ירקות לפי המצאי בבית. אפשר לטגן לאכילה מיידית או לאפות זמן קצר עד להתקשות הבורגר ולאחר מכן להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.
ומה ידביק את הבורגר הטבעוני? זו השאלה הראשונה שעולה כשרוצים להכין בורגר או כל סוג אחר של קציצות טבעוניות. בהעדר ביצים, מתברר שיש לא מעט חומרי הדבקה יעילים מאוד. במתכון הזה השתמשתי במספר מרכיבים שיש להם פוטנציאל הדבקה, אבל גולת הכותרת היא פשתן טחון.
התוצאה מאוד מוצלחת ומאפשרת שימוש במגוון ירקות לפי המצאי בבית. אפשר לטגן לאכילה מיידית או לאפות זמן קצר עד להתקשות הבורגר ולאחר מכן להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.
את הפישתן רצוי לקנות כזרעים (הם דומים במעט לזרעי השומשום אבל כהים יותר) ולטחון לבד לפי הצורך במטחנת תבלינים.
מה צריך (ל-20 בורגרים, 10 מנות)
דגנים, קטניות
■ כוס וחצי אורז עגול לסושי
■ שתי כוסות עדשים כתומות
■ 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (200 גרם)
■ שמן זית
■ שתי כוסות עדשים כתומות
שונות
■ 8 כפות פישתן שלם■ 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (200 גרם)
■ שמן זית
ירקות ועשבי תיבול:
■ 3 גזרים
■ בטטה
■ 6 תפו"א למיקרו או תפו"א גדול אחד
■ 10 שיני שום
■ קלח תירס
■ בטטה
■ 6 תפו"א למיקרו או תפו"א גדול אחד
■ 4 קישואים (או 8 מיני קישואים)
■ קלח תירס
■ מעט שמיר
■ מעט פטרוזיליה
■ מעט פטרוזיליה
תבלינים:
■ 5-7 כפות בהרט
■ 5 כפות סוכר
■ 2 כפות מלח
■ חצי לימון
■ 5 כפות סוכר
■ 2 כפות מלח
■ חצי לימון
הבהרט הוא תערובת תבלינים העשוייה להכיל על ציפורן, קינמון, פלפל, הל, כמון. להפחתת תחושת הקינמון ניתן להחליף חלק מהבהרט בכמון או בתבלינים אחרים לפי הטעם.
אביזרים:
■ קולף ירקות רגיל
■ קערה גדולה לערבוב
■ סכין חיתוך ירקות
■ מעבד מזון
■ מטחנת תבלינים
■ מברשת סיליקון
■ מחבת פסים
■ תבנית מתכת עגולה לבורגר
■ קופסאות הקפאה
■ ניילוני סנדוויצ'ים
■ קערה גדולה לערבוב
■ סכין חיתוך ירקות
■ מעבד מזון
■ מטחנת תבלינים
■ מברשת סיליקון
■ מחבת פסים
■ תבנית מתכת עגולה לבורגר
את התבנית בה השתמשתי ניתן לרכוש דרך ebay במספר דולרים בודדים. ניתן לאתר את התבנית ע"י חיפוש המילים Kitchen Stainless Steel Round Shaped Mold התבנית עשויה ממתכת אל-חלד בקוטר 10 ס"מ ובעובי 1.2 ס"מ.
אביזרים לאפיה:
■ נירות אפיה■ קופסאות הקפאה
■ ניילוני סנדוויצ'ים
מה עושים
■ משרים את העדשים בקערה עם מים כחצי שעה.
■ מכינים את האורז ולהניח להתקררות.
■ טוחנים במטחנת תבלינים את הפשתן לאבקה ומכניסים לקערה. אין צורך להשרות את האבקה מאחר והיא תספוג את נוזלי הירקות הטחונים.
■ טוחנים במטחנת תבלינים את הפשתן לאבקה ומכניסים לקערה. אין צורך להשרות את האבקה מאחר והיא תספוג את נוזלי הירקות הטחונים.
■ קולפים את הגזרים, הבטטה, תפוחי האדמה והקישואים. קוצצים לחתיכות קטנות (שיהיה יותר נוח לטחון).
■ מסירים את גרגרי התירס ע"י העברת הסכין לאורך הקלח.
■ מעבדים במעבד המזון את הירקות ועשבי התיבול לפי הרשימה. מומלץ להוסיף את הירקות באופן הדרגתי ולפנות מדי פעם את קערת מעבד המזון לקערה כדי להקל על הטחינה.
■ מסננים את עודפי המים מהעדשים וטוחנים גם אותם במעבד המזון. מוסיפים לתערובת.
■ מערבבים את הירקות והעדשים הטחונים ואת האורז.
■ מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית.
■ מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
■ מסירים את גרגרי התירס ע"י העברת הסכין לאורך הקלח.
■ מעבדים במעבד המזון את הירקות ועשבי התיבול לפי הרשימה. מומלץ להוסיף את הירקות באופן הדרגתי ולפנות מדי פעם את קערת מעבד המזון לקערה כדי להקל על הטחינה.
■ מערבבים את הירקות והעדשים הטחונים ואת האורז.
■ מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית.
■ מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
■ מוזגים מעט (כף) שמן זית למחבת פסים. מורחים על כל המחבת בעזרת מברשת
■ מניחים בפינה אחת של המחבת את תבנית הבורגר וממלאים בעיסה. דוחסים מעט ומסירים את התבנית בזהירות. חוזרים על הפעולה בפינות האחרות.
■ מדליקים אש גבוהה עד חימום השמן ואז מנמיכים לאש בינונית מוזגים עוד מעט שמן במקרה הצורך.
■ לאחר מספר דקות בודקים אם הבורגר התקשה מספיק ומרימים אותו בעזרת מרית לבדיקת טיגון חלקו התחתון. הופכים את הבורגר וממשיכים לטגן עוד מספר דקות עד שהבורגר מקבל צבע שחום אחיד.
לחילופין, ניתן לאפות לצורך הקפאה:
■ מניחים על תבנית אפיה נייר אפיה.
■ מעצבים בורגרים באותו אופן שתואר לעיל.
■ אופים כ-20-30 דקות ב-180 מעלות בחציו העליון של התנור ובלי כיסוי. הבורגר לא אמור להיות אפוי לגמרי אלא רק יציב מספיק שניתן יהיה להפריד אותו מהתבנית.
■ מניחים להתקרר, ומאפסנים בקופסה כשבין כל שני בורגרים ניילון למניעת הידבקות.
■ להכנה, מפשירים את הכמות הרצויה ומטגנים.
איך מגישים
■ ניתן להכין עוד אורז ולדחוס בתבנית הבורגרים לקבלת צורה עגולה. להגיש שני בורגרים עם "בורגר" מאורז.
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
![]() | ||||||||
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים. |
0 תגובות :