רוטב מוקרם בסגנון גבינת פרמזן לפסטה

ל"שמרי בירה" יש שם לא כל כך מוצלח - הם לא תופחים ואין להם קשר לבירה. לפי הויקיפדיה הם  "הם שמרים לא פעילים. בתהליך הפקת שמרי הבירה מניחים לשמרים להתרבות על מצע קני סוכר ודבשה, לאחר מכן קוצרים את השמרים שהתרבו, שוטפים, מייבשים ואורזים אותם".

השם הלועזי שלהם הוא Nutritional Yeast - שמרים תזונתיים, והם עשירים בחלבון מלא ובויטמינים ממשפחת ה-B.

לשמרי הבירה יש ריח חזק המתואר כדומה לריח גבינת פרמז'ן - ומכאן השימוש הנפוץ שלו בתחליפי גבינה.

המתכון המובא כאן הוא מתכון בסיסי של רוטב פסטה, בעל מרקם עשיר וגבינתי, אבל בלי גבינה.


את שמרי הבירה אפשר לקנות בחנויות הטבע או להזמין באינטרנט.

הרוטב מתאים לכל סוגי הפסטה, למרות שבמתכון הנוכחי השתמשתי גם בפסטה מיוחדת, מבוססת על קמח שעועית מש (ולכן גם מתאימה לרגישים לגלוטן). הפסטה משווקת בארץ תחת השם "אטריות פטוצ'יני אורגניות משעועית מש". יתרונן הגדול על פני פסטה רגילה הוא באחוז החלבון הגבוה - 45 גרם (אל מול 30 גרם פחמימות ב-100 גרם) ובכמות הסיבים התזונתיים - 20 גרם.



מה צריך (ל-2 מנות רוטב פסטה)


לרוטב:


■ 3/4 כוס חלב סויה (פלוס/מינוס, לקבלת הסמיכות הרצויה). אפשר להשתמש בחלב ממותק.
■ 5 כפות גדושות אבקת שמרי בירה
■ 1 כף שמן קוקוס
■ 2 כפות קמח לבן רגיל (לא תופח, לא מלא)
■ 2 כפיות חרדל דיז'ון
■ 1/4 כף אבקת שום (לא חובה)
■ 1/4 כף אבקת בצל (לא חובה)
■ 1/4 כפית מלח
■ 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי


אביזרים:

■ סיר קטן
■ קערה


מה עושים

■ לערבב היטב את הקמח והחלב בקערה. אפשר לסנן אם נשארים גושים
■ ממיסים את שמן הקוקוס בסיר על אש בינונית. ברגע שהשמן נוזלי מנמיכים לאש קטנה.
■ מוסיפים לסיר את תערובת הקמח והחלב ואת שמרי הבירה תוך ערבוב.
■ מוסיפים את החרדל ואת אבקות השום והבצל. מוסיפים באיטיות את המלח והפלפל תוך בחישה וטעימה כדי שהרוטב לא יצא מלוח/חריף מדי.
■ ממשיכים לבחוש מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. אם לאחר כ-5 דקות הרוטב עדיין נוזלי, אפשר להוסיף מעט קמח. אם לעומת זאת הרוטב מסמיך מדי, אפשר להוסיף חלב סויה. 




איך מגישים


■ אפשר לחמם במיקרו לפני הגשה. לאחר החימום יש לערבב למקרה ונוצרו גושים ואפשר להוסיף גם מעט חלב סויה אם הרוטב הסמיך מדי.
■ אפשר לבזוק פלפל טרי טחון מעל הרוטב.



ערכים תזונתיים


לרוטב:


סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה81 קלוריות
חלבונים4.3 גרם
פחמימות8.3 גרם
שומנים1.5 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

לאטריות פטוצ'יני משעועית מש:



סימון תזונתי עבור כל המתכון
אנרגיה163 קלוריות
חלבונים22.5 גרם
פחמימות15 גרם
שומנים2 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

0 תגובות :

Blogger Template by Clairvo