סלט מנגולד (סלק עלים) מאודה

מַנְגוֹלְד (המוכר גם בשם סלק עלים) הינו אחד הירקות שדורשים מעט הסתגלות למי שאינו רגיל לטעם ולימוד שיטות הכנה מתאימות. בצורתו הנאה הגבעולים מעט קשים ללעיסה (בירק הבוגר) והעלים מעט מרירים עם טעם מודגש. המנגולד נחשב ירק מאוד מזין - ובעל ערך תזונתי גבוה, כך שכדאי לאמץ אותו במטבח גם אם בהתחלה לוקח קצת זמן להתרגל לטעמו.

בסלט נא אני מעדיף להשתמש רק בכמות קטנה של העלים בגלל טעמם המודגש והמרקם הפחות לעיס של הגבעולים. אבל בבישול ניתן להשתמש גם בגבעולים. משך הבישול הנדרש של הגבעולים מעט ארוך מזה של העלים. הסלט המאודה המוצג כאן הוא בסיסי - אפשר לגוון אותו בירקות מבושלים אחרים (אפונה, גזר, ברוקולי וכו') לשדרוג הטעמים.



מה צריך (למנה אחת)

לבסיס הסלט:


■ צרור מנגולד (כ-6 עלים)

    לתיבול:


    ■ כפית מלח
    ■ 2 כפות לימון סחוט טרי
    ■ כפית שמן זית
    ■ חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
    ■ שני שיני שום

    אביזרים:


    ■ סיר
    ■ מסננת

      מה עושים

      ■ שוטפים היטב את עלי המנגולד ובעיקר את קצה הגבעולים בהם יש נטייה להצטברות אדמה
      ■ מפרידים את העלים והגבעולים.
      ■ קוצצים את העלים והגבעולים באופן גס לחתיכות גדולות.




      ■ מרתיחים סיר גדול ממולא עד חציו במים. מוסיפים חצי כפית מלח ומחזירים לרתיחה.
      ■ מוסיפים את גבעולי המנגולד, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ -4 דקות.
      ■ מוסיפים את העלים, מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.


      ■ מסננים היטב את המנגולד המבושל (אפשר להעביר לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי נוזלים)
      ■ מעבירים את המנגולד לקערה ומוסיפים מיץ לימון, שמן זית, חצי כפית מלח, ופלפל. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
      ■ קוצצים את שיני השום ומפזרים על הסלט.


      ערכים תזונתיים




      סימון תזונתי עבור כל המתכון
      אנרגיה112 קלוריות
      חלבונים5 גרם
      פחמימות15.7 גרם
      שומנים4.9 גרם
      פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
      © אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

      0 תגובות :

      Blogger Template by Clairvo