בסלט נא אני מעדיף להשתמש רק בכמות קטנה של העלים בגלל טעמם המודגש והמרקם הפחות לעיס של הגבעולים. אבל בבישול ניתן להשתמש גם בגבעולים. משך הבישול הנדרש של הגבעולים מעט ארוך מזה של העלים. הסלט המאודה המוצג כאן הוא בסיסי - אפשר לגוון אותו בירקות מבושלים אחרים (אפונה, גזר, ברוקולי וכו') לשדרוג הטעמים.
מה צריך (למנה אחת)
לבסיס הסלט:
■ צרור מנגולד (כ-6 עלים)
לתיבול:
■ כפית מלח
■ 2 כפות לימון סחוט טרי
■ כפית שמן זית
■ חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
■ שני שיני שום
■ 2 כפות לימון סחוט טרי
■ כפית שמן זית
■ חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
■ שני שיני שום
אביזרים:
■ סיר
■ מסננת
■ מסננת
מה עושים
■ שוטפים היטב את עלי המנגולד ובעיקר את קצה הגבעולים בהם יש נטייה להצטברות אדמה
■ מפרידים את העלים והגבעולים.
■ קוצצים את העלים והגבעולים באופן גס לחתיכות גדולות.
■ מפרידים את העלים והגבעולים.
■ קוצצים את העלים והגבעולים באופן גס לחתיכות גדולות.
■ מרתיחים סיר גדול ממולא עד חציו במים. מוסיפים חצי כפית מלח ומחזירים לרתיחה.
■ מוסיפים את גבעולי המנגולד, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ -4 דקות.
■ מוסיפים את העלים, מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.
■ מוסיפים את גבעולי המנגולד, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ -4 דקות.
■ מוסיפים את העלים, מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.
■ מסננים היטב את המנגולד המבושל (אפשר להעביר לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי נוזלים)
■ מעבירים את המנגולד לקערה ומוסיפים מיץ לימון, שמן זית, חצי כפית מלח, ופלפל. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
■ קוצצים את שיני השום ומפזרים על הסלט.
■ מעבירים את המנגולד לקערה ומוסיפים מיץ לימון, שמן זית, חצי כפית מלח, ופלפל. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
■ קוצצים את שיני השום ומפזרים על הסלט.
ערכים תזונתיים
סימון תזונתי עבור כל המתכון | ||||||||
| ||||||||
![]() | ||||||||
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים. |
0 תגובות :