קאלה נמק (Kala Namak) הידוע גם בשם "מלח שחור" הוא תבלין הודי מלוח המשמש בתבשילים שונים. ייחודו בהרכב המינרלי שלו המעניקים לו ריח וטעם של ביצים. הקאלה נמק הוא מלח סלעים טבעי הנכרה ממכרות בהרי וולקנו עתיקים בפקיסטן ובהודו. בצורתו הטבעית צבעו חציל עמוק, ולאחר הטחינה הוא מקבל צבע חום אדמדם בהיר.
התבלין בריא יותר ממלח רגיל לסובלים מלחץ דם גבוה, מאחר והוא אינו מכיל נתרן (הרכבו הכימי הוא בעיקר אשלגן כלוריד במקום נתרן כלוריד כמו במלח רגיל). מנסיוני ריחו וטעמו נעלמים בבישול, כך שמי שלא רוצה את התיבול הביצתי עדיין יכול להשתמש בו בתבשילים. הטעם והריח כן נשמרים במאכל נא, כמו הסלט במתכון זה המנצל את תכונותיו.
את התבלין הזמנתי מאתר iherb (קישור לדף המוצר). המארז מכיל פאונד (כ-450 גרם) מהתבלין כך שיש כמות מספיקה להתחלק בו עם בני משפחה/חברים או לחילופין להשמש בו באמבטיית מינרלים חמה, שלפי המידע שקראתי באינטרנט משמשת להרגעת כאבים ולחיטוי.
אפשר להכין את הסלט עם מלח רגיל במקום הקאלה נמק, אבל אז צריך למחוק את "בטעם ביצים" משם המתכון :-).
בסלט הזה נעשה שימוש בפתיתי סויה - הם נמסים ולא מורגשים. תפקידם להעשיר את הסלט בחלבון.
מה צריך (ל-4 מנות)
לבסיס הסלט:
■ כרוב סגול קטן
■ 3 עגבניות בינוניות (לא בשלות מדי)
■ 6 צנוניות בייבי
■ גמבה
■ חצי חבילת נבטי אלפלפא
■ כוס עדשים אדומות
■ כוס פתיתי סויה (כ-70 גרם)
■ 3 עגבניות בינוניות (לא בשלות מדי)
■ 6 צנוניות בייבי
■ גמבה
■ חצי חבילת נבטי אלפלפא
■ כוס עדשים אדומות
■ כוס פתיתי סויה (כ-70 גרם)
■ כף שומשום שחור קלוי (אופציונלי)
■ חצי אבוקדו (אופציונלי)
■ חצי אבוקדו (אופציונלי)
אביזרים:
■ קערת חרס וצלחת חרס להשרייה
■ קערת סלט
■ מסננת
■ קערת סלט
■ מסננת
מה עושים
■ מכניסים לקערת חרס את העדשים ופתיתי הסויה עם שתי כוסות מים רותחים, ומכסים בצלחת חרס.
■ קוצצים את הכרוב, העגבניות, הצנוניות, והגמבה לקוביות קטנות. מסננים את עודפי מיץ העגבניות.
■ מערבבים את הקוביות בקערה ומוסיפים את הנבטים כשהם מופרדים.
■ מתבלים את הסלט עם שמן זית, לימון, ועם הקאלה נמק.
■ חשוב! לא להוסיף מלח (הקאלה נמק מלוח). אם חסרה מליחות להוסיף עוד קצת קאלה נמק.
■ מסננים את העדשים והסויה מעודפי המים ומוסיפים לסלט
■ מערבבים ומתקנים תיבול
איך מגישים
■ בוזקים מלמעלה שומשום שחור (השומשום אינו מורגש - תפקידו להוסיף למראה המנה).
■ קוצצים את האבוקדו לקוביות ומפזרים מלמעלה
ואפשר גם לגוון
■ להוסיף קצת פלפל אדום חריף קצוץ דק
■ לבזוק זעתר (במקום או בנוסף לשומשום)
■ לבזוק זרעי צ'יה (במקום או בנוסף לשומשום) כדי להעשיר את הסלט באומגה 3
■ אפשר להמיר את הקאלה נמק במלח רגיל למי שאין את התבלין או שרוצה טעם רגיל
■ למי שנרתע מאכילת עדשים נאים, אפשר לבשל את העדשים במשך מספר דקות.
ערכים תזונתיים
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
![]() | ||||||||
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים. |
0 תגובות :