קנלוני עסיסי ברוטב עגבניות וטעמים עזים

המתכון הזה לא היה נולד אלמלא אשתי הפתיעה אותי השבוע בכמה מנות יפייפיות וטעימות שגרמו לי להוריק מקנאה. כאות הוקרה על השקעתה (ואולי כדי להוכיח לעצמי שגם אני יכול), הרכבתי מנה שמאוד הפתיעה בטעמיה העזים. המנה דורשת קצת יותר מאמץ ממנות אחרות, אבל התוצאה בהחלט שווה את ההשקעה.

כמו הרבה מנות אחרות, גם כאן חלק מהמרכיבים ובעיקר המילוי והתבלינים ניתנים להחלפה עם מרכיבים אחרים וטעמים שונים לבחירתכם ולפי מצאי המרכיבים בבית.






מה צריך (ל-6 מנות)

לקנלוני:

■ חבילת קנלוני (250 גרם)


למילוי הקנלוני:

■ 7 עגבניות בשלות
■ 1 בצל לבן גדול
■ 3 גזרים
■ 4 פטריות פורטבלו
■ 1 קישוא


לתיבול המילוי:

■ חצי כפית מלח
■ חצי כפית פלפל
■ 2 כפיות זעתר
■ כפית אבקת פטרוזיליה
■ כפית אבקת שמיר
■ כפית אורגנו
■ כפית כמון
■ כף אבקת מרק
■ כף וחצי רסק עגבניות
■ 2 שיני שום
■ כפית חרדל
■ מספר עלי בזיליקום
■ תרסיס שמן זית או קנולה (כ-4 מנות)
■ 4 כפות שמן זית או קנולה


מעל הקנלוני:

■ 6 כפיות שמרי בירה (כ-30 גרם)
■ 6 שיני שום
■ קופסת עגבניות משומרות
■ כ-5 גבעולי קייל (כרוב עלים)

אביזרים:

■ קולף ירקות רגיל
■ ווק
■ סכין חיתוך ירקות
■ 5 קעריות
■ תבנית אלומיניום חד פעמית גדולה
■ תבנית אלומיניום חד פעמית בינונית
■ נייר כסף

    מה עושים

    ■ קולפים את הגזרים והקישוא. מסירים את רגלי הפטריות.
    ■ קוצצים את העגבניות, הבצל, הגזרים, הפטריות והקישוא לקוביות בקעריות נפרדות.
    ■ מפזרים את העגבניות בתבנית אלומיניום חד פעמית גדולה, מתבלים עם מלח, פלפל, זעתר, אבקת פטרוזיליה, אבקת שמיר, וספריי שמן זית.
    מכניסים את תבנית העגבניות לתחתית תנור שחומם מראש ל-150 מעלות לשעה. יש לכסות עם תבנית מתכת מלמעלה.

    ■ בינתיים מאדים את קוביות הבצל בקצת שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
    ■ מוסיפים את קוביות הגזר ומנמיכים לאש קטנה. מכסים ומאדים עד להתרככות חלקית של הגזר.
    ■ מוסיפים את קוביות הפטריות והקישוא. מערבבים וממשיכים לאדות. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן.



    ■ מכינים רוטב: מערבבים אורגנו, כמון, זעתר, אבקת מרק, וכף וחצי רוטב עגבניות בחצי כוס מים. טועמים ותקנים תיבול.
    ■ להוסיף את הרוטב לתערובת ולערבב.
    ■ כשרוב הרוטב התאדה מוסיפים שום מרוסק, כפית חרדל, ובזיליקום קצוץ. מערבבים ומכבים את האש.

    ■ בינתיים בודקים את מצב העגבניות - רוב הנוזל אמור להתאדות והן אמורות לקבל צבע חרוך מעט. אם הן עדיין לא מוכנות, להגביר את החום ל-180 מעלות ולהמשיך בייבוש עד 30 דקות נוספות תוך בדיקה מתמדת שלא יישרפו.

    ■ מניחים לתערובת הירקות ולעגבניות המיובשות לנוח עד שניתן לגעת בהם מבלי להיכוות.
    ■ ממלאים כל קנלוני באופן הבא: שליש תערובת ירקות, שליש עגבניות מיובשות, דוחסים, ועוד שליש תערובת ירקות.
    ■ מניחים את הקנלונים בצורה יפה בתבנית הבינונית בשתי שורות.

    ■ ממלאים את החללים הריקים שנשארו בתבנית בתערובת הירקות כדי שהקנלונים לא יזוזו.
    ■ מפזרים מעל הקנלוני את שאריות העגבניות המיובשות.
    ■ בוזקים מעל הקנלוני שמרי בירה.
    ■ מפזרים שום חתוך לפלחים דקים (אפשר מעט שום או יותר שום למי שאוהב).

    ■ שופכים לקערה את תוכן קופסת העגבניות המשומרות.
    ■ מרסקים את העגבניות בידיים.
    ■ סוחטים ומפזרים את בשר העגבניות מעל התבנית.
    ■ שופכים מלמעלה בצורה אחידה את נוזל העגבניות שנשאר.
    ■ מסירים את עלי הקייל מהגבעול, בוצעים בידיים לחתיכות קטנות (בערך כוס) ומפזרים מעל התבנית.
    ■ מרססים ספריי שמן מעל הקייל.

    ■ מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-30 דקות.
    ■ לסיום, מסירים את נייר הכסף ומשאירים את התבנית לעוד 15-20 דקות עד שהקייל מקבל צבע חרוך.

    איך מגישים

    ■ כדאי להעביר כל שורת קנלוני לתבנית מאורכת, כך שכל סועד יוכל לקחת לצלחת את הכמות המבוקשת.






    ערכים תזונתיים



    סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
    אנרגיה359 קלוריות
    חלבונים12.7 גרם
    פחמימות62.4 גרם
    שומנים8.2 גרם
    פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
    © אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

    0 תגובות :

    Blogger Template by Clairvo