אגר אגר (Agar Agar) הינו חומר המיוצר מאצות ושימושו במטבח הוא כחומר מסמיך בסוגי מזון שונים, בדומה מאוד לג'לטין. בגלל שהוא מופק מאצות הוא מתאים לקינוחים טבעוניים.
קל מאוד לעבוד איתו - ממיסים אותו בנוזל חם על האש, ואז מקררים. בניגוד לרביכה המבוססת על קמח ומתקשה תוך כדי הבישול, יש לקרר את התערובת כדי שהאגר אגר יביא להקשייה.
מה צריך (ל-12 מנות)
לקראסט פירורים:
■ 250 גרם פתי-בר
■ 8 כפות גדושות (100 גרם) שמן קוקוס
■ תרסיס שמן זית
לקרם יוגורט סילאן:
■ 8 כפות גדושות (100 גרם) שמן קוקוס
■ תרסיס שמן זית
לקרם יוגורט סילאן:
■ חבילת פירות יער קפואים (300 גרם)
■ 2 כפות סוכר
■ כפית קינמון
■ 2 כפות סוכר
■ כפית קינמון
אביזרים:
■ סיר
■ תבנית אלומיניום בינונית
■ מעבד מזון
■ כף ערבוב מעץ
■ גלגל חיתוך פיצה (מומלץ)
■ תבנית אלומיניום בינונית
■ מעבד מזון
■ כף ערבוב מעץ
■ גלגל חיתוך פיצה (מומלץ)
מה עושים
■ שוברים את הביסקוויטים לחצאים ומכניסים למעבד מזון. טוחנים כדקה עד קבלת פירורים.
■ מכניסים את שמן הקוקוס לסיר על אש גבוהה ומערבבים עד להמסה.
■ מכבים את האש, מוסיפים את הפירורים ומערבבים היטב.
■ מרססים תבנית אלומיניום בשמן זית.
■ מוסיפים את הפירורים ומשטחים תוך הידוק לשכבה אחידה.
■ מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-10 דקות.
■ בינתיים מרוקנים את גביעי היוגורט לסיר על אש גבוהה.
■ מערבבים מספר שניות עד שמתחילות להופיע בועות בקצוות.
■ מוסיפים את האגר אגר ומערבבים עד להמסה. מכבים את האש.
■ מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
■ מוציאים את תבנית האלומיניום מהתנור.
■ שופכים מלמעלה את תערובת היוגורט-סילאן.
■ ממתינים מספר דקות להתקררות התערובת.
■ בוזקים את הסוכר והקינמון מלמעלה.
■ מפזרים את הפירות הקפואים על כל התבנית ומהדקים קלות.
■ מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
איך מגישים
■ כדאי לחתוך את העוגה בגלגל חיתוך פיצה כדי לשמור על הקראסט.
■ להגיש קר.
ערכים תזונתיים
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.
|
0 תגובות :